In vier weken helpt een multidisciplinair team je aan een werkend prototype van jouw digitale oplossing. Geen ellenlange voorbereidingen, gewoon direct aan de slag.

Vraag informatie aan

Android app ontwikkelaar

Als je een app gaat ontwikkelen sta je voor de keuze op welk mobiel besturingssysteem de app moet kunnen draaien. De twee grootste platformen zijn iOS en Android. We nemen de kenmerken van het Android besturingssysteem met je door en leggen uit hoe we als Android app ontwikkelaar een project aanpakken.

Voordelen Android app

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Fabrikanten krijgen van Google de ruimte om grotendeels zelf te bepalen hoe het besturingssysteem er op het apparaat uitziet, wat betekent dat het per merk kan verschillen. Android is dus beschikbaar op meerdere type mobiele telefoons en tablets, wat gelijk een groot voordeel is ten opzichte van het iOS besturingssysteem. Want iOS kan alleen op de iPhone gebruikt worden. Het voordeel wordt geïllustreerd door onderstaande grafiek, waaruit blijkt dat Android verreweg de meeste gebruikers heeft.

Android heeft veruit het grootste marktaandeel en is dan ook een interessant platform voor app ontwikkelaars.

Android heeft veruit het grootste marktaandeel en is dan ook een interessant platform voor app ontwikkelaars.

Verder staat Android bekend om de mogelijkheden tot personalisatie. Een eindgebruiker kan de interface, widgets en instellingen eenvoudig aanpassen naar zijn persoonlijke voorkeuren.

Haalbaarheid Android app

Voor je een keuze maakt in het besturingssysteem van je app, is het goed om de financiële en technische haalbaarheid van je idee te toesten. Vul het formulier in ontvang van één van onze developers een eerste analyse van de haalbaarheid van je idee en bepaal vervolgens of en hoe je verder gaat in het ontwikkeltraject.

Haalbaarheidscheck

Door het online formulier in te vullen, toets je geheel vrijblijvend de financiele en technische haalbaarheid van je idee voor een Android app.

Ga naar het formulier

Haalbaarheidscheck

Android app ontwikkelen

Samen met een digitaal bureau begin je het ontwikkeltraject met één of meerdere workshops, waarin je de doelstellingen bepaalt en de doelgroep specificeert. Indien gewenst kan er aanvullend onderzoek worden gedaan naar de klantreis, concurrenten en andere data uit bijvoorbeeld Google Analytics. Op basis van de workshops en het onderzoek formuleer je de eisen en wensen en bepaal je de scope van het project.

Vervolgens wordt er een interactieconcept gemaakt en een interactie-, visueel- en technisch ontwerp. Op basis van deze ontwerpen en de uitgewerkte user stories, gaat het development team bouwen aan de app. Zodra de app voldoet aan de afgesproken functionaliteit plaatst een developer de app in de appstores en kan je product gelanceerd worden.

Na de lancering kun je afspraken maken over het beheer en onderhoud en de Android app verder optimaliseren.

Developer Steven

“Tijdens het ontwikkelen van een mobiele app denken we graag mee met de klant over de beste technische oplossingen, zodat de Android app die gelanceerd wordt met plezier door de eindgebruikers gebruikt gaat worden.”

Developer Steven

React Native

Steeds vaker willen klanten dat de mobiele app geschikt is voor zowel het Android als het iOS besturingssysteem.

React Native heeft als voordeel dat met één set broncode gelijktijdig apps voor iOS en Android ontwikkeld kan worden. Dat maakt dat de apps consistent zijn. En, omdat er maar één set code ontwikkeld hoeft te worden, bespaar je tijd en geld bij de initiële ontwikkeling én de doorontwikkeling.

Vragen?

Zoek je een een Android app ontwikkelaar? Onze developers helpen je graag.

Laten we bellen!

Neem contact met mij op

Meer over Inspire

Inspire is een digitaal bureau in het centrum van Utrecht. We delen onze visie, werkwijze en recente projecten graag met je.

Lees meer