Webapplicatie geeft maandelijks 57.136 wetenschappers inzicht.

Elsevier Journal Insights

Onderzoekers publiceren het liefst in wetenschappelijke journals met academisch aanzien en die door de juiste vakgenoten gelezen worden. Inspire ontwikkelde een geavanceerde webapplicatie die inzicht geeft in de ‘key metrics’ van ruim tweeduizend wetenschappelijke journals uit het portfolio van Elsevier.

Elsevier

Wetenschappers kunnen hun werk tegen betaling publiceren in open access journals. De kosten van zo’n publicatie komen voor rekening van de auteur of zijn werkgever. Wie er zeker wil zijn van het juiste publiek, zal heel zorgvuldig de juiste publicatie moeten selecteren. Het acceptatieproces kan vervolgens weken tot maanden duren. Wordt het artikel afgewezen, dan kun je opnieuw beginnen.

Het is daarom zaak een journal te kiezen dat goed aansluit bij het niveau van je artikel. Mik je te hoog, dan kan het afgewezen worden. Mik je te laag, dan doet het misschien afbreuk aan je wetenschappelijke reputatie. Publiceren vraagt dus aardig wat voorwerk. Elsevier, uitgever van ruim 2000 wetenschappelijke journals, wil auteurs hier een handje bij helpen door voor de inzichten te zorgen die je als wetenschapper nodig hebt.

"Hoe kies je een journal dat het best aansluit bij je artikel?"

De vraag

Hoe kunnen we wetenschappers inzicht geven in indicatoren als de impact, publicatiesnelheid en het bereik van journals?

Journal Insights

Elsevier nam interactief ontwerpbureau en specialist in datavisualisatie CLEVER°FRANKE in de arm. Voor Elsevier bedacht en ontwierp het bureau Journal Insights. Inspire was verantwoordelijk voor de technische realisatie van deze online data experience.

Journal Insights is een webapplicatie die de relevante kengetallen, scores en statistieken van de journals uit Elsevier’s portfolio op een prettige, gebruiksvriendelijke manier ontsluit en visualiseert voor wetenschappers uit de hele wereld.

Elsevier primary screenshot

Data van onberispelijke kwaliteit

Het fundament van de site wordt gevormd door een grote dataset die afkomstig is uit de systemen van Elsevier. Deze data wordt op gezette tijden ververst. Om te zorgen dat de data in het systeem consistent en betrouwbaar is, worden de gegevens eerst door het systeem geautomatiseerd gecontroleerd en opgeschoond. Iedere waarde wordt tegen het licht gehouden. Als een journal een rating krijgt die veel te hoog is of opeens een enorme sprong maakt, dan wordt dat meteen gesignaleerd. Door fouten of twijfelachtige ratings snel te identificeren, zorgt het systeem dat de data die het hart van deze service vormt constant van onberispelijke kwaliteit is.

Software van hoge kwaliteit

Kwaliteit en zorgvuldigheid schrijven we bij Inspire met hoofdletters. Om de kwaliteit van onze projecten te garanderen, hanteren we een manier van werken die maakt dat we webapplicaties en apps opleveren die behalve zorgvuldig geprogrammeerd ook stabiel, veilig en snel zijn.

Lees meer

Aantrekkelijke visualisaties

De data over Elseviers journals wordt op allerlei manieren verwerkt in de webapplicatie. Elke publicatie heeft bijvoorbeeld een eigen mini-website waarop de relevante statistieken op aantrekkelijke wijze gevisualiseerd worden. Per journal toont zo’n mini-site de impact factor, de 5 year impact factor, de Eigenfactor, de Source-Normalized Impact per Paper (SNIP) en de SCImago Journal Rank (SJR).

Journal Insights laat je ook zien hoeveel tijd een magazine gemiddeld nodig heeft om jouw artikel te publiceren. En uit welke landen de auteurs komen die in het journal publiceren. Dit zegt weer iets over het bereik van het blad.

"Alle relevante kengetallen, scores en statistieken duidelijk gevisualiseerd."

Prachtige infographics

Moderne browsers tonen deze informatie in de vorm van heldere, prachtig geanimeerde infographics. Deze SVG-bestanden zijn honderd procent schaalbaar. Omdat wetenschappelijk onderzoek zich niet aan landsgrenzen houdt, richt de webapplicatie zich op wetenschappers uit de hele wereld. Niet elke wetenschapper beschikt echter over de meest geavanceerde computers. Daarom genereert het systeem waar nodig statische graphics in een bestandsformaat dat ook op oudere browsers werkt.

Bezoekers uit de hele wereld

Het resultaat van het fantastische ontwerpwerk van CLEVER°FRANKE en onze technische realisatie is een succesvolle website die maandelijks door meer dan 40.000 mensen uit de hele wereld bezocht wordt. Sinds de start in 2012 is journalinsights.elsevier.com al bijna een miljoen keer geraadpleegd.

Ook voor marketeers

De data over de tijdschriften is niet alleen interessant voor wetenschappers, maar wordt ook gebruikt door marketeers van Elsevier. Aan de ‘achterkant’ van het systeem kunnen zij heel makkelijk allerlei vergelijkingen maken tussen de verschillende journals. De graphics die het systeem generereert kunnen ze vervolgens gemakkelijk exporteren als strakke, transparante PNG’s en gebruiken in hun eigen presentaties.

Per maand bezoeken ruim 40.000 wetenschappers Journal Insights.
Elsevier Slider 6
Elsevier Slider 7
Elsevier Slider 10
Elsevier Slider 9

De techniek

Journal Insights is een geavanceerde webapplicatie met complexe visualisaties die vanaf elk mogelijk apparaat benaderbaar is.

Visualisaties in SVG

Inspire ontwikkelde interactieve visualisaties in SVG om volledige controle over de weergave van de cijfers te hebben. De applicatie converteert de SVG bestanden naar PNGs zodat ook oudere browsers de visualisaties tonen. Medewerkers kunnen de visualisaties exporteren voor gebruik in rapportages.

Desktop, tablet en mobiel

Bij het bouwen van de Journal Insights applicatie is veel aandacht aan responsiveness besteed. Niet alleen de website zelf, maar ook de visualisaties en zelfs specifieke interactiepatronen passen zich automatisch aan de beschikbare schermruimte aan.

Analysemogelijkheden

Voor medewerkers van Elsevier is er een uitgebreide beheeromgeving. Met een krachtig filter- en selectiesysteem kunnen zij de prestaties van verschillende journals aan de hand van diverse indicatoren eenvoudig met elkaar vergelijken.

Snelle apps

Wij weten als geen ander hoe je software bouwt die niet alleen functioneel is, maar ook snel.

Lees meer
Software met impact

Wij bouwen apps die verbinden, informeren, opleiden, faciliteren of behandelen.

Over Inspire