Webapplicatie helpt 1.721 mensen om het leerklimaat in hun organisatie te verbeteren.

Calibris

Calibris Advies is hét kenniscentrum voor leren in de praktijk op het gebied van zorg, welzijn en sport. Met de dienstverlening ‘SterkLeerklimaat’ ondersteunt Calibris haar klanten bij het analyseren en verbeteren van het leerklimaat. Een goed leerklimaat zorgt voor een prettige werksfeer, bevordert de prestaties en leidt tot minder ziekteverzuim.

Calibris startimage optie 1

Voor de analyse van het leerklimaat werden voorheen vragenlijsten op papier ingevuld en vervolgens door een adviseur verwerkt met behulp van Excel. Calibris wilde de analyse graag op een modernere manier uitvoeren. Enerzijds omdat het een tijdrovende en foutgevoelige manier van werken was en anderzijds om klanten te binden door het leveren van een dienst waarmee ze zelf toegang krijgen tot de meet- en monitoringomgeving.

De vraag

Ontwikkel een oplossing die klanten van Calibris inzicht geeft in het leerklimaat van hun organisatie

Online meettool

Inspire maakte samen met Calibris en innergo een plan voor de ontwikkeling van een meettool waarmee organisaties zelf aan de slag kunnen om het leerklimaat te verbeteren. Op basis van de open source omgeving Ruby on Rails is een online applicatie gebouwd die het mogelijk maakt om op regelmatige basis met relatief weinig inspanning te meten. Doordat de klanten van Calibris de tool zelf beheren, hebben zij continu inzicht in het leerklimaat binnen de eigen organisatie.

Calibris Vragenlijst
Als onderdeel van de webapplicatie kunnen adviseurs en klanten van Calibris online enquêtes onder hun medewerkers uitzetten.
Calibris Dashboard
De resultaten van enquêtes kunnen op allerlei manieren geanalyseerd worden, om zo diep inzicht in het leerklimaat van de organisatie te creëren.

Inzicht in leerklimaat

Calibris Advies beschikt nu over een instrument waarvan ze licenties aan haar klanten kan verkopen, zodat die zelf inzicht krijgen in hun leerklimaat. De klanten zijn hiermee geholpen wat tot betere klantenbinding leidt. Het platform levert een concrete tijdsbesparing op van 50% voor de adviseurs van Calibris op de verwerking van de resultaten. Daarnaast heeft Calibris nu direct inzicht in het leerklimaat binnen de organisaties waar zij voor werkt. Dit maakt het mogelijk pro-actief advies te geven, waar dit vroeger alleen achteraf en op ad-hoc basis kon.

Een concrete tijdsbesparing van 50% voor de adviseurs van Calibris.

De techniek

Calibris beschikt over een per klant configureerbare applicatie met krachtige functionaliteit voor analyses en rapportages.

Modulair en configurabel

De online versie van de applicatie wordt door een groot aantal klanten gebruikt. Sommige klanten beschikken over een eigen installatie. Om ieder klant precies de juiste functionaliteit te bieden, is de applicatie zo opgezet dat er per opdrachtgever een configuratie gemaakt kan worden.

Krachtige vragenlijst-editor

Nieuwe en bestaande vragenlijsten kunnen eenvoudig beheerd worden met een ingebouwde Ajax-gebaseerde editor. Die biedt onder andere ondersteuning voor versioning, zodat er geen conflicten ontstaan als bestaande vragenlijsten worden gewijzigd.

Rapportages

Vanuit de applicatie kunnen consultants van Calibris en klanten rapportages in diverse formaten genereren, waaronder CSV, Excel, PDF en interactieve online rapportages. De beschikbare rapportages zijn per klant en per installatie van de applicatie te configureren.

Ook een app bouwen?

Wij ontwikkelen digitale producten die het sociale, fysieke en psychische welzijn van mensen verbeteren.

Maak een afspraak
Case: Elsevier

Een geavanceerde webapplicatie die inzicht geeft in alle ‘key metrics’ van ruim tweeduizend wetenschappelijke publicaties.

Lees meer