App geeft 4.823 ouders inzicht in de ontwikkeling van hun kind.

TopiaTeam app

TopiaTeam is specialist in online educatie op basis van gaming technieken. Het bedrijf is bekend van het door Inspire ontwikkelde TypeTopia, de populaire online typecursus voor kinderen, en het eveneens door Inspire ontwikkelde TopiaTrainer, waarmee kinderen zich voorbereiden op de eindtoetsen van het basisonderwijs. De bijbehorende TopiaTeam app geeft ouders zicht op de prestaties van hun kind.

Ouderapp startimage option 1
Een afbeelding afkomstig uit de TypeTopia televisiecommercial.

TopiaTeam levert verschillende websites en apps waarmee kinderen kunnen leren. Van leren typen tot het oefenen voor de eindtoetsen. Het bedrijf zocht een moderne manier om ouders goed zicht te geven op de voortgang en ontwikkeling van hun kind.

De vraag

Ontwikkel een mobiele app die ouders informeert over de voortgang en resultaten van hun kind

Actueel inzicht

Inspire ontwikkelde daarvoor de ‘TopiaTeam voor ouders’ app. Met de app kunnen ouders altijd en overal de voortgang van hun kind inzien voor de verschillende producten van TopiaTeam. Ze krijgen een actueel overzicht wanneer hun kind geoefend heeft en welke resultaten er behaald zijn.

Gedetailleerde informatie

De app geeft de ontwikkeling van de typesnelheid binnen TypeTopia weer door het aantal aanslagen per minuut te tonen, de typefouten van het kind te laten zien en de prestaties van het kind op het gebied van blindtypen te visualiseren.

Voor ouders van wie het kind aan TopiaTrainer deelneemt, toont de app tot in detail welke lesstof zoon of dochter onder de knie heeft. Gemaakte eindtoetsen kunnen bekeken en indien gewenst gereset worden, zodat het kind kan blijven oefenen.

De techniek

De TopiaTeam ouderapp geeft grafisch voortgang en resultaten van een kind weer. De app is gebouwd om op termijn de informatie uit alle educatieve producten van TopiaTeam geïntegreerd te laten zien.

Swift, Java en Ruby

TopiaTeam voor Ouders is ontwikkeld in Swift voor iOS en Java voor Android. Gegevens worden opgeslagen in PostgreSQL. De app communiceert via diverse op Ruby gebaseerde API’s voor het ophalen van de actuele voortgangsgegevens van cursisten.

Visualisaties in SVG

De interactieve visualisaties in de ouderapp zijn in native SVG ontwikkeld. Dat geeft volledig controle over de weergave. Vanwege cross-platform compatibiliteit worden de SVG’s op de server gegenereerd en in de app met behulp van browsertechnieken getoond.

Multi-product

Op dit moment biedt de ouderapp inzicht in de prestaties van kinderen in TopiaTrainer en TypeTopia. De architectuur van de Ouderapp is zo opgezet dat nieuwe educatieve apps van TopiaTeam eenvoudig aan de app toegevoegd kunnen worden.

Onderwijs met impact

Wat is er leuker dan leren in je eigen tempo, afgestemd op jouw belevingswereld? Met slimme educatieve apps wordt het mogelijk!

Meer over e-learning
Leren spellen met een app

In opdracht van Blink Educatie ontwikkelde Inspire een intelligente, adaptieve spellingsapp.

Lees meer