Hybrid app ontwikkelaar

Als je een mobiele app ontwikkelt heb je de keuze uit drie soorten technologie: native, web en hybrid. Met een hybrid app is het grootste deel van de broncode platformonnfhankelijk en daardoor op meerdere besturingssystemen te gebruiken. Dat scheelt tijd en geld bij de (door)ontwikkeling van je app. Inspire heeft alle kennis in huis om een hybrid app voor je te ontwikkelen.

Voordelen hybrid app

We bespreken de mogelijkheden en beperkingen van hybrid apps, zodat je een goede keuze voor jouw mobiele app kunt maken.

  • Hybrid apps kunnen alle apparaatfuncties (zoals de camera en GPS locatiebepaling) benutten.
  • Hybrid apps zijn eenvoudig te vinden en installeren via de appstores van de mobiele besturingssystemen. Het maakt een app makkelijker vindbaar voor de gebruiker en biedt ook een marketingvoordeel. Je kunt in de appstores adverteren, zodat de app hoger in de zoekresultaten verschijnt en onder de aandacht van potentiële gebruikers wordt gebracht. Een nadeel is wel dat je moet wachten op goedkeuring van de appstores voor plaatsing van de app. Daar kan wat tijd overheen gaan.
  • Het is met hybrid apps mogelijk om notificaties naar gebruikers te sturen, zodra ze de app hebben geïnstalleerd en toestemming voor het ontvangen van berichten hebben gegeven.
  • Hybrid apps zijn ook zonder internetverbinding te gebruiken.

Meer weten?

We hebben ervaren dat onze opdrachtgevers het handig vinden om wat basiskennis van de drie technologieën te hebben. Daarom hebben we hybrid, native en web apps op twaalf punten met elkaar vergeleken. Bekijk de overzichtstabel.

Marketeer Kim

Hoe verloopt het ontwikkelen van een hybrid app?

Voor je een mobiele app kunt ontwikkelen, of een bestaande app kunt doorontwikkelen is het belangrijk om de haalbaarheid te toetsen. Het development team van Inspire maakt geheel vrijblijvend een analyse van je concept. Als we vinden dat je idee te realiseren is, gaan we van start. Over het algemeen verloopt het ontwikkeltraject in vijf fasen: onderzoek, concept, design, development en live. We vertellen je in het kort hoe iedere fase verloopt.

In de onderzoeksfase diepen we in één of meerdere workshops je doelstellingen uit en specificeren we de doelgroep. Als dit duidelijk is en de scope is bepaalt, gaat de conceptfase van start. We maken het interactieconcept, doen eventueel een stijlstudie en maken een prototype, zodat je direct een gevoel bij de software krijgt.

hybrid app ontwikkelaar

In de designfase wordt het interactie-ontwerp uitgewerkt, net als het visueel- en technisch ontwerp. Samen schrijven we de user stories, zodat het development team aan de slag kan. Na iedere sprint krijg je een nieuwe versie van je product opgeleverd, zodat je mee kunt testen en goed zicht houdt op de voortgang van het project. Zo werken we toe naar een minimal marketable product. Als de eerste versie gereed is, stuurt de lead developer de app ter goedkeuring naar Google en Apple.  Vervolgens kun je uiteraard op ons blijven rekenen, ook voor het beheer en onderhoud.

Haalbaarheidscheck hybrid app

Het toetsen van de haalbaarheid van je idee voor een hybrid app is de eerste stap in het ontwikkeltraject. Je wilt tenslotte niet van start gaan met het ontwikkelen van je app en er halverwege achterkomen dat de uitvoering niet haalbaar is voor het budget dat je in gedachten hebt. Of vervelende concessies doen. Het development team van Inspire maakt op basis van het formulier dat je invult geheel vrijblijvend een eerste analyse van je idee. Als we dat idee levensvatbaar achten, nodigen we je uit om het samen in meer detail door te spreken. Je zit nergens aan vast en gaat wel voor een vliegende start.

Haalbaarheidscheck

Vul het formulier in en ontvang geheel vrijblijvend een eerste advies over de haalbaarheid van je idee voor een hybrid app.

Ga naar het formulier

Haalbaarheidscheck

Ben je benieuwd of je idee voor een mobiele app haalbaar is? Beantwoord onderstaande vragen zo volledig mogelijk. Een developer van Inspire analyseert de informatie en geeft kosteloos een eerste advies over de functionele, technische en financiële haalbaarheid.

Recente projecten

Om je een beeld te geven van de type hybrid apps die we eerder ontwikkelden, delen we graag een aantal recente projecten met je.

Untire app

De Untire app van Tired of Cancer is erop gericht (ex)kankerpatiënten om te leren gaan met vermoeidheid en zo de kwaliteit van leven te verbeteren. Naast een app is Untire ook een volledig online platform om wereldwijd grote aantallen gebruikers te bedienen.

Untire app

TopiaTeam Ouderapp

Inspire ontwikkelde de TopiaTeam voor ouders app. Met de app kunnen ouders altijd en overal de voortgang van hun kind inzien voor de verschillende producten van TopiaTeam. Ze zien precies wanneer hun kind geoefend heeft en welke resultaten er behaald zijn.

TopiaTeam Ouderapp

Friddo app

Inspire ontwikkelde een mobiele app die ouders helpt om de knutsels van hun kinderen te fotograferen, te verrijken en langdurig op te slaan. Eventueel kun je via Friddo zelfs een album van de mooiste knutsels maken.

Friddo app

Heb je een idee voor een hybrid app?

Voor het ontwikkelen van een mobiele app heb je dus de keuze uit verschillende technieken. Als je een app wilt laten ontwikkelen die alle apparaatfuncties kan benutten, dan geven hybrid apps op basis van React Native technologie over het algemeen de beste balans tussen kosten, realisatietijd en prestaties. Dat is omdat een groot deel van de broncode op meerdere platformen kan worden hergebruikt. Het development team van Inspire ondersteunt je graag bij het maken van de best passende keuze voor je app.

Vragen?

Heb je vragen over het ontwikkelen van een hybrid app? Kom gerust langs voor een kop koffie.

Neem contact op

Neem contact op

Meer inzicht in het ontwikkelproces?

In het e-book 'Sprinten naar succes' geven we je meer inzicht in het ontwikkelproces van mobiele apps.

Download het e-book