Medische app ontwikkelaar

Bij het ontwikkelen van een medische app komt veel kijken. Medische apps moeten bovengemiddeld betrouwbaar zijn, in sommige gevallen dient een app van een CE-markering te worden voorzien en je hebt veel verschillende expertises in het ontwikkelteam nodig. We vertellen je graag over onze ervaringen met het ontwikkelen van medische apps, nemen je mee in recente projecten en leggen uit hoe het ontwikkelen van een medische app verloopt.

Een medische app ontwikkelen: het werkt net even anders

Het ontwikkelproces van een medische app verloopt anders dan dat van een reguliere mobiele app. Naast extra beveiligingsmaatregelen is het bij een medische app noodzaak dat de software áltijd goed werkt. Geeft een app bijvoorbeeld advies over medicatiegebruik, dan mag het advies absoluut geen fout bevatten.

Een digitaal bureau met de juiste werkwijze en ervaring weet welke functionele en technische maatregelen er genomen kunnen worden om de betrouwbaarheid en veiligheid van een medische app te maximaliseren.

Medische app ontwikkelaar

Je vindt in onderstaande artikelen meer informatie over het ontwikkelen van medische apps.

Welke expertises zijn nodig voor medische app ontwikkeling

Het ontwikkelen van medische apps vraagt om een ontwikkelteam dat over specifieke kennis en ervaring beschikt. We  bespreken zeven verschillende expertises die nodig zijn om een succesvolle medische app te ontwikkelen. Lees meer.

Medische app ontwikkelaar

Privacy by Design: ontwerpprincipes voor veilige software

Met Privacy by Design denk je tijdens de ontwikkeling van je medische app na over hoe er zorgvuldig met persoonsgegevens wordt omgegaan. Wat houdt het begrip in? En welke maatregelen kun je nemen om de beveiliging van je medische app te vergroten? Lees meer.

Medische app ontwikkelaar

Vijf aandachtspunten bij het ontwikkelen van een medische app

Zorgapps zijn er in soorten en maten. Maar één ding hebben ze gemeen: het ontwikkelen van een goede, gebruiksvriendelijke en veilige app vraagt speciale aandacht. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij. Lees meer.

Medische app ontwikkelaar

CE-markeren medische app

Als een app wordt gebruikt als medisch hulpmiddel, om een diagnose te stellen, een behandeling te geven of als de app een meetfunctie heeft, dien je de app te voorzien van een CE-markering. Deze markering toont aan dat de app voldoet aan de Europese eisen voor veiligheid en  gezondheid.

Het proces van CE-markeren

We vertellen je wanneer een CE-markering nodig is en nemen je mee door het proces van het aanvragen van de markering.

Lees meer

Recente projecten

Het team van Inspire werkt graag voor klanten in de gezondheidszorg. Van een mobiele app waarmee patiënten een longaanval leren te herkennen en voorkomen tot een app om kankerpatiënten te helpen leren omgaan met extreme vermoeidheidsklachten.

Untire app

Untire is een volledig platform voor het wereldwijd bedienen van grote aantallen gebruikers. Dit platform bevat een uitgebreid CMS om thema’s aan te passen en uit te breiden en om de behandelprogramma’s te onderhouden.

Untire app

COPD Copiloot app

Het UMC Utrecht vroeg Inspire om een app te ontwikkelen die inspeelt op de persoonlijke behoeften van COPD-patiënten en ze ondersteunt bij het dagelijks bijhouden van hun klachten.

COPD Copiloot app

Het ontwikkeltraject van medische apps

We beginnen met het onderzoeken van de haalbaarheid. Tijdens de kennismaking bespreken we je concept en je wensen. Vervolgens stellen we het juiste team samen en schakelen we waar nodig hulp in van externe experts. We besteden graag voldoende tijd aan het uitdiepen van je doelstellingen en de doelgroep door één of meerdere workshops te doorlopen. Door deze zaken direct helder te formuleren, zorgen we samen dat het ontwikkelproces soepel verloopt.

Waar nodig doen we extra onderzoek naar de klantreis, concurrenten en kunnen we eindgebruikers bij het proces betrekken. Dan is de onderzoeksfase afgerond en werken we het interactie concept uit en daarna het interactie-, visueel- en technisch ontwerp.

Floris Vlasveld

“Het ontwikkelen van een medische app vraagt om specifieke kennis. Door de juiste experts te betrekken bij je project vergroot je de kans op succes van je medische app aanzienlijk. Zo maak je echte impact.”

Floris Vlasveld

We bepalen wat de prioriteiten voor de eerste sprints zijn, zodat het development team aan de slag kan. Na iedere sprint zie je een nieuwe versie van je app en bepalen we de prioriteiten voor de komende sprint. Zo blijf je constant zicht houden op de voortgang van het project.

Als je app de afgesproken functionaliteit bevat en daarmee klaar is voor livegang, stuurt het development team de app ter goedkeuring naar Google en Apple. We ondersteunen je ook bij andere zaken die nodig zijn om het product succesvol te lanceren. Uiteraard kun je daarna ook op ons rekenen voor het beheer en onderhoud van je app.

App ontwikkelen?

Heb je vragen over het ontwikkelen van een medische app? Kom gerust eens langs om over je idee te praten.

Neem contact op

Neem contact met mij op

Vrijblijvend advies

Wil je een geheel vrijblijvend advies ontvangen over de haalbaarheid van je idee voor een medische app?

Ga naar het formulier

Haalbaarheidscheck

Ben je benieuwd of je idee voor een mobiele app haalbaar is? Beantwoord onderstaande vragen zo volledig mogelijk. Een developer van Inspire analyseert de informatie en geeft kosteloos een eerste advies over de functionele, technische en financiële haalbaarheid.