Native app ontwikkelaar

Als je een mobiele app ontwikkelt heb je de keuze uit drie soorten technologie: hybrid, web en native. We helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor je app door de voor- en nadelen van iedere technologie te bespreken. Je leest op deze pagina meer over de native technologie, hoe het ontwikkelen van een native app gaat en we laten je een aantal projecten zien.

Voordelen Native app

  • Over het algemeen leveren native apps de beste prestaties, doordat ze nagenoeg direct met de hardware van je mobiele apparaat communiceren. Dit zorgt voor een hogere snelheid op je smartphone, wat de gebruiksvriendelijkheid verhoogd en vooral belangrijk is bij zwaardere games en andere grafisch intensieve apps. Ook maakt dit type app maximaal gebruik van alle apparaatfuncties.
  • Native apps zijn makkelijk te vinden en installeren via de appstores van de mobiele besturingssystemen. Dit biedt een marketingvoordeel. In de appstores kun je namelijk adverteren, zodat de app hoger in de zoekresultaten verschijnt en zo onder de aandacht van potentiële gebruikers wordt gebracht.

Floris, directeur Inspire

“We merken dat onze opdrachtgevers het fijn vinden om wat basiskennis te hebben van de verschillende soorten technologie. Als hulpmiddel hebben we daarom een handige overzichtstabel gemaakt. In deze tabel vergelijken we native, hybrid en web technologie met elkaar op twaalf punten.”

Floris Vlasveld
  • Het nadeel van het plaatsen van een native app is de appstores is wel dat er goedkeuring nodig is voor plaatsing en daar kan wat tijd overheen gaan.
  • De communicatie met gebruikers is bij native apps relatief eenvoudig, omdat het, mits de gebruiker toestemming heeft gegeven, mogelijk is om notificaties te sturen. Doordat dit type app ook te gebruiken is zonder internetverbinding kan de gebruiker de app altijd gebruiken en communicatie ontvangen.

Recente projecten

Om je een beeld te geven van wat voor type native apps we eerder ontwikkelden, delen we graag een aantal recente app projecten met je:

Untire app

De Untire app leert (ex)kankerpatiënten om te gaan met vermoeidheid en verbetert zo de kwaliteit van leven. Het is een volledig platform voor het wereldwijd bedienen van grote aantallen gebruikers en bevat een uitgebreid CMS om behandelprogramma’s aan te passen en te onderhouden.

Untire app

Ouderapp van TopiaTeam

Met de ouderapp kunnen ouders altijd en overal de voortgang van hun kind inzien voor de verschillende producten van TopiaTeam. Ze krijgen een actueel overzicht wanneer hun kind geoefend heeft en welke resultaten er behaald zijn.

TopiaTeam Ouderapp

Het ontwikkelen van een native app

Heb je een idee voor een mobiele app? Samen met een digitaal bureau onderzoek je eerst of je idee haalbaar is en welke technologie het meest passend is. Vervolgens ontwikkelt je idee zich in vijf fasen naar een app: onderzoek, concept, design, development en live.

In de eerste fasen richt je je op het uitdiepen van de doelstellingen, het specificeren van de doelgroep en het formuleren van je wensen en eisen voor het project. Vervolgens wordt er aan het interactie-, visueel- en technisch ontwerp gewerkt.

 

Native app

Samen met het development team schrijf je de user stories, zodat de eerste sprint van start kan. Na iedere sprint krijg je een nieuwe versie van je app te zien, zodat je goed zicht houdt op de voortgang van het project. Als de app de afgesproken functionaliteit bevat, stuurt het development team de app ter goedkeuring naar Google en Apple.

Na het lanceren van je app kun je het beheer en onderhoud ook aan het digitale bureau overlaten, zodat jij je kunt focussen op de groei van je app.

Haalbaarheidscheck native app

Het toetsen van de haalbaarheid van je idee is de eerste stap naar een succesvolle app. Je wilt voorkomen dat je halverwege het ontwikkeltraject moet stoppen, omdat je toch niet voldoende budget hebt of je vervelende consessies moet doen. Het development team van Inspire maakt aan de hand van je antwoorden op een aantal online vragen een analyse van de technische en financiële haalbaarheid, geheel vrijblijvend.

Vrijblijvend advies

Vul het online formulier in en ontvang geheel vrijblijvend een eerste advies over de haalbaarheid van je idee voor een native app.

Ga naar het formulier

Haalbaarheidscheck

Ben je benieuwd of je idee voor een mobiele app haalbaar is? Beantwoord onderstaande vragen zo volledig mogelijk. Een developer van Inspire analyseert de informatie en geeft kosteloos een eerste advies over de functionele, technische en financiële haalbaarheid.

Goede prestaties

Welke techniek het beste past bij je mobiele app is afhankelijk van je specifieke toepassing en de doelgroep. Als het belangrijk is dat de app zeer goed prestaties geeft, wat bijvoorbeeld het geval is bij zwaardere games en andere grafisch intensieve apps, dan is het aan te raden om voor de native technologie te kiezen. Het development team van Inspire adviseert je graag bij het maken van de meest passende keuze voor je app.

Vragen?

Heb je vragen over het ontwikkelen van een native app? Kom gerust langs voor een kop koffie.

Neem contact op

Neem contact op

E-book 'Sprinten naar succes'

In het e-book 'Sprinten naar succes' geven we je een dieper inzicht in het ontwikkeltraject van mobiele apps.

Download e-book