Developer Joralf vertelt

Hoe ziet een dag van een developer bij Inspire er eigenlijk uit? Developer Joralf beschrijft één van zijn dagen. En die bestaan echt niet alleen uit coderen…

Aangenaam!

Aangenaam! Ik ben Joralf en werk nu ruim twee jaar als full stack web developer bij Inspire. Hoe ziet een gemiddelde dag eruit? Die zijn er niet, maar ik vertel graag wat meer over mijn werkzaamheden.

Meestal begint mijn dag tussen 08:30 en 09:00. Dan pak ik natuurlijk eerst een kop thee en eet ik snel een broodje. Ik ben nou eenmaal niet zo’n ontbijtfan. Naast development heb ik ook andere taken, zoals sales en recruitment en daarom besteed ik altijd eerst even aan het beantwoorden van mails. Dan kan ik me daarna concentreren op de code. Of iedereen dat heeft? Nee, dat vind ik juist het toffe aan Inspire. Iedereen heeft taken waar hij zich fijn bij voelt en die hij graag oppakt. Voor mij betekent dit dat ik ook graag andere werkzaamheden oppak, anderen zitten juist liever de hele dag in de code.

 

Developer Joralf

User stories en remote calls met Qmusic

Na het beantwoorden van mijn mails ga ik aan de slag met één van de user stories die op mijn naam staan. Dat zijn er meestal niet meer dan twee, want ik vind het fijn om eerst werk af te maken voor ik verder ga met nieuwe dingen. Tussen 10:00 en 11:00 is er vaak een stand-up voor het project waar ik aan werk. Dat is momenteel Qmusic en die hebben een in-house development team in Vilvoorde (België), dus dan hebben we een remote call. We bespreken in 10-15 minuten gisteren en vandaag. Als iemand niet verder kan met zijn werk, dan lossen we dat met elkaar op.

"Ik vind het fijn om eerst werk af te maken voor ik verder ga met nieuwe dingen."

Tevreden veganist

Na de stand-up ga ik verder met de story waar ik mee bezig was, tot we ergens rond het middaguur gaan lunchen. Inspire regelt de lunch, dus we hebben altijd wat lekkers te eten (ook voor mij als veganist!). De lunch is altijd gezellig, we delen gekke filmpjes of gifjes met elkaar, zoals deze: https://media.giphy.com/media/l0HlNjbAIMb3h4mqc/giphy.gif . En natuurlijk praten we bij, ook over de dingen naast werk.

Bouwen waar de klant op zit te wachten

Als er nieuwe projecten in de pipeline zitten besteed ik ’s middags weleens tijd aan refinement van de requirements. Soms doe ik dat alleen, soms samen met de klant en/of collega’s. Ik vind het zelf belangrijk dat we zo helder mogelijk hebben wat we gaan bouwen, dat voorkomt dat we iets bouwen waar de klant eigenlijk niet op zit te wachten.

Naast potentiële nieuwe projecten hebben we ook weleens sollicitanten op bezoek. Meestal doen we zo’n gesprek met twee leden uit ons team. Dat zijn immers de mensen waarmee de toekomstige collega gaat samenwerken, wel zo handig voor beide partijen om direct met elkaar kennis te maken en te ontdekken of het een match is.

Plots krijg ik een slack notificatie van Busterbot, onze fitness coach. Die zegt dat aan de beurt ben voor 15 pull-ups. Meedoen is optioneel, maar omdat ik veel zit probeer ik zo vaak mogelijk dat beetje extra beweging te krijgen als Busterbot mij tagged :slightly_smiling_face:

Haalbaarheidscheck

Recruit-a-thon

De rest van de middag vul ik met werken aan de stories en tegen de avond doe ik nog een rondje e-mail. Op donderdag of vrijdag willen we nog weleens een biertje drinken en een spelletje doen (onze favoriet is Spyfall).

Eens per maand hebben we ‘experiment day’, daarin experimenteren we met nieuwe technologie of proberen we op andere gebieden eens wat nieuws uit, bijv. een recruit-a-thon. Een korte sessie waarin we nieuwe manieren zoeken om leuke en gekwalificeerde mensen te interesseren om bij ons te komen werken. Deze post is een resultaat van die sessie, dus kom eens langs voor een kop koffie als je geïntrigeerd bent geraakt door bovenstaande post.

Vacatures

Zie jij de dag die Joralf beschrijft ook wel zitten? Kijk dan eens naar onze vacatures! Kom gerust langs voor een kop koffie en kennismaking.

Bekijk de vacatures
Projecten

Meer weten over de projecten waar we aan werken? We hebben verschillende cases waarin we uitleggen wat we gebouwd hebben en hoe we dat hebben gedaan.

Bekijk onze cases