Blik in de toekomst op historische locatie

Je houdt toch een beetje een onbestemd gevoel over als inspirator Christian Kromme zijn lezing over disruptieve technologie afsluit. In een sneltreinvaart neemt hij zijn publiek mee in de exponentiële snelheid waarmee technologie zich ontwikkelt en de gevolgen daarvan voor ons mensen. Haarfijn wijst hij ons op de kansen die er liggen, maar ook op de risico’s voor zowel mensen als bedrijven.

 

De ontwikkelingen gaan sneller dan we doorhebben en technologie helpt nieuwe bedrijven om markten volledig te ontwrichten. De ene technologie is nog niet uitontwikkeld of de volgende staat al voor de deur. Een tsunami van technologische ontwikkeling. Met voorbeelden over drones, robots en slimme sensoren geeft Christian ons een blik in de toekomst en laat hij zien dat technologie steeds menselijker wordt. Mooi is ook het verband dat Christian legt met de ontwikkeling van cellen en mensen. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer.

 

Christian Kromme opent nieuwe kantoor Inspire

En een betere locatie om dat verhaal te vertellen is er niet. Christian sprak ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor van Inspire, dat gevestigd is in de schitterende oude openbare leeszaal van de stad Utrecht, vlakbij de Dom. Op deze locatie komen vernieuwing en historie letterlijk samen. Utrecht was de eerste stad in Nederland met een openbare bibliotheek en in 1912 verhuisde die naar het gebouw aan de Voetiusstraat dat speciaal was ontworpen voor bibliotheekgebruik. Boven de deur van nummer 2 staat nog steeds “Openbare Leeszaal”.

 

"Op deze locatie komen vernieuwing en historie letterlijk samen."

Christian Kromme legde ook nadrukkelijk de link naar de maatschappelijk relevantie van technologie. Door de vermenselijking van techniek wordt de impact die apparaten op mensenlevens kunnen hebben steeds groter. Impact op het fysieke, mentale en sociale welzijn van mensen. Een conclusie die ons als muziek in de oren klinkt, want in ons inspirerende nieuwe kantoor houden wij ons dagelijks bezig met de ontwikkeling van (web)app’s die echte impact hebben.

Kom eens langs!

Wil je ons ook een keer ontmoeten in de oude leeszaal van Utrecht?

Maak een afspraak