Samen doorsprinten: van lancering naar duurzame relatie

Jouw website, webapplicatie of app is gelanceerd! Dan begint de reis samen met je digitale bureau eigenlijk pas echt. Gebruikerswensen, nieuwe marktontwikkelingen en concurrerende producten bieden de mogelijkheid om jouw product continue te verbeteren. In dit artikel lees je hoe Inspire na de lancering van jouw product te werk gaat.

Maximale ruimte met Scrum

Inspire maakt gebruik van een ontwikkelmethode die opdrachtgevers maximaal de ruimte geeft: Scrum. Dit betekent dat er geen volledig uitgewerkt ontwerp vanaf de start nodig is. Samen met het ontwikkelteam formuleer jij, als opdrachtgever, user stories: beschrijvingen van wat gebruikers met de website, webapplicatie of app kunnen doen. Op basis daarvan ontwikkelt, test en presenteert een multidisciplinair ontwikkelteam elke twee weken een nieuwe versie van de software. Dit blijft ook na de lancering doorgaan.

Hoe werkt dit in de praktijk? Onze klant TopiaTeam lanceerde vorig jaar augustus een volledig nieuwe versie van TypeTopia, dé online typecursus voor kinderen, met daarbij een speciale app voor ouders waarin ze de voortgang van hun kind kunnen raadplegen. Inspire zit nog wekelijks met TopiaTeam om de tafel om de software samen te evalueren en door te ontwikkelen. Zo is recent ‘highscore’ functionaliteit uitgebreid. Uit onze ervaring blijkt dat hoe meer jij als opdrachtgever van het product te zien krijgt, hoe meer wensen er boven tafel komen. Een website, webapplicatie of app kan dan ook altijd worden verbeterd of uitgebreid.

TypeTopia Ouderapp

De beste route om je product te optimaliseren

Opdrachtgevers kiezen er steeds vaker voor om eerst met een minimale versie van de site of app de markt op te gaan. Aan de hand van de feedback van eindgebruikers wordt er daarna verder gebouwd. Er ontstaan constant nieuwe inzichten tijdens een digitaal project en wij adviseren je graag wat technisch de beste route is om je product te blijven optimaliseren.

Er wordt naar concurrerende producten gekeken, nieuwe marktontwikkelingen worden gesignaleerd en gebruikerswensen kunnen om allerlei redenen veranderen. Ook intern speelt er vaak het een en ander. Soms zijn er bijvoorbeeld andere systemen waar de website of app op moet aansluiten.

"Er ontstaan constant nieuwe inzichten tijdens een digitaal project en wij adviseren je graag wat technisch de beste route is om je product te blijven optimaliseren."

Met nieuwe inzichten aan de slag

Dankzij de ontwikkelmethode Scrum is er altijd ruimte om met die nieuwe inzichten aan de slag te gaan. In een ‘sprint meeting’ bepalen we samen waar het team de komende sprint aan werkt. Na de sprint presenteert het team de nieuwe versie van de software en bij akkoord wordt het product uitgerold en aan eindgebruikers beschikbaar gesteld.

Het ideale ontwikkelteam

Om te profiteren van de Scrum methode is het belangrijk om een goed team samen te stellen. Wat is de ideale samenstelling van het Scrum ontwikkelteam?

Lees het artikel

Constante groei

Juist door te werken in sprints, zie je jouw site of app constant groeien. En elke sprint kun je de wensen aanpassen. Sprints kunnen wekelijks plaatsvinden, maar als je na de lancering je product eerst een paar maanden live wilt hebben staan voordat we doorsprinten, dan kan dat natuurlijk ook! De sprints volgen jouw behoefte en kunnen op ieder moment hervat worden. Zo zit Inspire met online platform kanker.nl inmiddels in sprint 109. Het sprinten stopt als jij als opdrachtgever tevreden bent en jouw digitale product staat zoals jij in gedachte hebt.

Naast het doorontwikkelen van je website of app, kun je ook het beheer aan Inspire overlaten. Het is immers essentieel dat de software veilig en stabiel blijft werken en dat eventuele incidenten snel en effectief opgelost worden. Je kunt bij ons een beheerabonnement afsluiten, dat we volledig op jouw applicatie en de specifieke wensen van je organisatie afstemmen.

Samen werken we naar een duurzame relatie toe, waarbij je altijd op ons kunt terugvallen als sparringpartner. Samen zorgen we dat de gebruiker de meerwaarde van jouw website, webapplicatie of app blijft ervaren.

Blijf op de hoogte Vul je gegevens in en ontvang als eerste onze nieuwste artikelen.
Meld je aan
Wanneer drinken we koffie?

Loop je ook al een tijd met een vraag of idee? Plan direct een afspraak in met één van onze developers.

Plan afspraak