Online communities in de zorg

E-book over het bouwen van een online zorgcommunity

Een online platform kun je bouwen, maar de community moet ontstaan. Goed nadenken over de aanpak — vooraf, tijdens de introductie en in de verder ontwikkeling van de community — is cruciaal.  Daarom delen we onze ervaringen en lessons learned die zijn voortgekomen uit projecten en gesprekken die we in de loop van de tijd met goede doelen en zorginstellingen hebben gevoerd.

Wat vind je in dit e-book?

We nemen je in een aantal belangrijke stappen mee die je kunt zetten om de kans op succes van je community te maximaliseren. Denk bijvoorbeeld goed na over wat deelnemers er moeten kunnen zoeken, vinden en delen? Betrek je doelgroep daar vooral bij. En het op gang komen van je community kun je goed begeleiden met de juiste ‘huismeester’. Een heldere identiteit, de juiste balans tussen feiten en meningen en privacy zorgt dat je deelnemers steeds meer gebruik gaan willen maken van de community.

Download het e-book

18 best practices voor het bouwen van een online zorgcommunity

Download het e-book

Developer Arco

“Wij kunnen de community voor je bouwen en met je meedenken over de beste technische oplossingen. Het laten groeien van de community is mensenwerk en daar kun je als opdrachtgever zelf veel aan doen. Hopelijk inspireert het e-book je om aan de slag te gaan!”

Werken bij Inspire met Arco Overbeek

Meer kennis

Wij delen graag kennis en daarom ontwikkelde we meerdere e-books. Wil je bij je community bijvoorbeeld een app ontwikkelen? Download dan het e-book ‘Tips om een succesvolle mobiele app te ontwikkelen.’ In dit e-book gaan we in op het ontwikkeltraject van een app, leggen we de verschillen uit tussen de technologieën: native, hybrid en web en verhelderen we hoe de kosten van een app zijn opgebouwd. Wil je meer inzicht in het gehele ontwikkeltraject? Dan is het e-book ‘Sprinten naar succes‘ interessant om te downloaden.

Koffie?

Heb je vragen over het ontwikkelen van succesvolle webapplicaties en mobiele apps? Plan een vrijblijvende afspraak in met één van de developers van Inspire.

Plan afspraak
Software in de zorg

Technologie kan de gezondheidszorg efficiënter, vriendelijker en toekomstbestendig maken. Daar draagt Inspire graag aan bij.

Lees meer