Blink kiest Inspire voor ontwikkeling Topomaster

Leuk nieuws! We ontwikkelen op dit moment de webapplicatie ‘Topomaster’ in Elixir voor Blink Educatie. Met Topomaster kunnen kinderen straks op een speelse manier topografie leren.

Online game om topografie te oefenen

Topomaster is een online game waarmee kinderen topografie op een speelse manier kunnen leren. De game is samen met National Geographic Junior ontwikkeld en bevat waanzinnig mooi beeldmateriaal. Door topografie te oefenen met bijzondere weetjes van gebouwen, het landschap en dieren onthouden kinderen de toponiemen beter.

Topomaster bestaat uit drie onderdelen: Nederland, Europa en de wereld. Elk onderdeel bestaat weer uit meerdere levels, die bestaan uit quizvragen, locatievragen en bonusvragen. Alle 300 toponiemen uit de lijst van het Cito komen aan bod en worden voor kinderen meer dan alleen een stip op de kaart.

Topomaster van Blink Educatie

Elixir

We ontwikkelen Topomaster in Elixir. Waarom we juist voor deze technologie hebben gekozen?

Developer Pablo

“Elixir stelt ons in staat om een webapplicatie te ontwikkelen die ook bij een groot aantal gelijktijdige gebruikers snel blijft reageren. Daarnaast biedt Elixir goede ondersteuning voor GraphQL, waarmee de in Vue.js ontwikkelde frontend met de backend communiceert.”

Pablo Crivella Toledo

Werkwoordspelling-app

Eerder ontwikkelde Inspire voor Blink Educatie al een adaptieve werkwoord-spellingsapp op basis van Ruby on Rails. Ook in deze app staat leren op een speelse manier centraal. Als opdrachten goed worden uitgevoerd zijn er bijvoorbeeld bekers te verdienen. En de app gebruikt zinnen die rechtstreeks van Facebook komen, waardoor jongeren zich in het taalgebruik herkennen.

De app wordt inmiddels op tientallen verschillende scholen gebruikt en heeft sinds de lancering probleemloos miljoenen antwoorden verwerkt. 

Wij zijn erg trots dat Blink Educatie weer voor Inspire kiest!

Koffie-afspraak

Vragen over het ontwikkelen van een webapplicatie? Plan een vrijblijvende koffie-afspraak in met een developer op een moment dat het jou goed uitkomt. We helpen je graag verder.

Plan afspraak
Blijf op de hoogte Vul je gegevens in en ontvang af en toe een update
Meld je aan