Doorontwikkeling in de praktijk: klantupdates

Afgelopen tijd hebben onze developers hard gewerkt aan een aantal nieuwe functionaliteiten voor onze klanten. In dit bericht geven we je een korte update.

The Hart Island Project

The Hart Island Project haalt mensen die begraven liggen op Hart Island bij New York uit de anonimiteit. Nabestaanden kunnen op de website informatie vinden en verhalen achterlaten.

Developer Arco heeft de kaart vervangen waarmee je het eiland kunt bekijken. Op basis van geotiff-afbeeldingen, die zijn aangeleverd door een bedrijf dat opnames van het eiland heeft gemaakt met drones, heeft hij zelf tiles gemaakt. Leaflet is gebruikt om die tiles op de kaart weer te geven. Dit zorgt dat de kaart nog gedetailleerder is en de kwaliteit van de afbeeldingen nog beter. —> Zie hier het resultaat.

Hart Island

Ouderportaal TypeTopia

Onze developers hebben afgelopen maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw onderdeel van TypeTopia: een portaal voor ouders. In het portaal kunnen zij eenvoudig de voortgang van hun kind in de online typecursus volgen.

Het portaal is gebouwd in Ruby on Rails. Aangezien er met gegevens van kinderen wordt gewerkt hebben we extra aandacht aan de informatiebeveiliging besteed. We hebben, net als bij een aantal andere projecten, gebruikgemaakt van Devise voor het authenticatie-systeem. Kinderen moeten zelf ook bevestigen dat de ouder mag meekijken.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een centrale gebruikersdatabase die we gebouwd hebben voor het beheren van alle gebruikers en hun persoonlijke gegevens. Dat maakt het onder andere mogelijk voor gebruikers die al een account op TopiaTrainer hadden om direct in te loggen met dat account op TypeTopia. —> Ga naar de case.

TypeTopia

Onboarding Untire app

In maart lanceerde Tired of Cancer een personal coach voor (ex-)kankerpatiënten met chronische vermoeidheid: Untire. De app staat dus al een paar maanden live, maar de ontwikkeling is door blijven gaan. We hebben hard gewerkt aan de Nederlandstalige versie, die 31 oktober gelanceerd is. 

Ondertussen is er uitvoerig gebruikersonderzoek gedaan met het MMP. Uit de resultaten bleek dat de onboarding procedure onduidelijk en vooral te lang was. Jager & Prooi heeft een gestroomlijnde flow ontworpen, die wij in de app realiseerden.

Koffie-afspraak

Benieuwd wat we voor de doorontwikkeling van jouw product kunnen doen? Plan een afspraak in met één van onze developers.

Plan afspraak
Blijf op de hoogte Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.
Meld je aan