Heb je onze nieuwe projectmanager Maurice al ontmoet?

Maurice Castagna is op 1 februari gestart als projectmanager bij Inspire. Als opdrachtgever zul je veel contact met hem hebben over de voortgang van jouw digitale product. Daarom stellen we hem graag uitgebreid aan je voor!

Spin in het web

Maurice woont samen met zijn vriendin in Houten en hebben samen een zoontje van 1 jaar. Zijn verhaal begint op de Kunstacademie, waar hij de opleiding film- en documentaire maken volgde. Toen hij de opleiding afrondde was er niet veel werk in het vak te vinden. Hij besloot te solliciteren op een traineefunctie bij de NPO, waar hij terecht kwam op de afdeling ‘Innovatie’.

Hij leidde daar al snel diverse projecten. “Toen merkte ik al dat ik energie krijg van het organiseren van dingen, goed overzicht kan houden en het een uitdaging vindt om zowel interne als externe partijen tevreden te houden.” Een echte spin in het web.

Vervolgens stapte hij over naar de afdeling Nieuwe Media van de VARA. Op die afdeling worden applicaties ontwikkeld voor titels als ‘GIEL’, ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Kinderen voor Kinderen’. Als projectleider vond hij het vooral erg interessant om de link tussen verschillende kanalen te leggen.

Grip op het ontwikkeltraject

Wie is de Mol-app

Na drie jaar bij de VARA ging Maurice aan de slag als projectmanager bij Creative Technology bureau Elastique. Het bureau dat apps en websites ontwikkelt voor diverse NPO-programma’s, waaronder ‘Wie is de Mol’, ‘Radboud UMC’ en ‘Centraal Beheer Achmea’. “Het project dat mij het meest bij blijft, is toch wel de ‘Wie is de Mol-app’. Door het grote aantal mensen dat de app gebruikt, maar ook omdat de app jarenlang doorontwikkeld en verbeterd is. Het was erg mooi om dat hele traject te volgen.”

Digitale producten met impact

“Na negen jaar in de mediawereld te hebben gewerkt, had ik behoefte aan een andere markt. Inspire viel op, omdat de digitale producten die Inspire bouwt bijdragen aan de kennis en het welzijn van de gebruikers. Ik heb geen behoefte om het harde bedrijfsleven in te gaan.” Als projectmanager is hij gewend om te werken volgens de Scrum-methode. “Al merk ik ook hier weer dat bepaalde onderdelen anders worden opgepakt, dat zorgt dat mijn blik fris blijft.”

“Hoe ik in de omgang ben? Ik ben een doorzetter, gestructureerd en geïnteresseerd in de websites en apps die gebouwd worden. Mijn doel is om een project voor alle partijen zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ik ben tijdens een project graag een betrouwbare vaste waarde.”

Blijf op de hoogte! Vul je gegevens in en ontvang eens per kwartaal onze nieuwsbrief.
Meld je aan