In vier weken helpt een multidisciplinair team je aan een werkend prototype van jouw digitale oplossing. Geen ellenlange voorbereidingen, gewoon direct aan de slag.

Vraag informatie aan

Onze werkwijze

Hoe maakt Inspire van jouw idee een succesvolle webapplicatie of mobiele app? Of hoe bouwen we door aan je bestaande software? We leggen uit hoe het ontwikkeltraject bij ons verloopt, zodat je kunt onderzoeken of onze manier van werken bij jouw project past.

Onderzoeksfase

Het ontwikkeltraject verloopt meestal in vijf fasen: onderzoek, concept, design, development en live. Deze fasen doorlopen we bij zowel web ontwikkeling als app ontwikkeling.

In de onderzoeksfase maken we uitgebreid kennis en onderzoeken we samen de haalbaarheid van je idee voor een webapplicatie of mobiele app. Als het klikt en we allebei een goed gevoel hebben over de samenwerking, gaan we in één of meerdere workshops dieper naar je idee kijken. In deze workshop(s) bepalen we de doelstellingen voor je webapplicatie of mobiele app en specificeren we de doelgroep.

Inspire proces compact

Ook brengt het development team in kaart welke technische maatregelen er straks nodig zijn om de informatiebeveiliging van je webapplicatie of mobiele app op orde te hebben. Indien gewenst kunnen we uitgebreider onderzoek doen naar de klantreis, concurrenten en data uit bijvoorbeeld Google Analytics. Vervolgens brengen we de wensen en eisen in kaart en bepalen we samen de scope van het project.

Concept- en designfase

In de conceptfase maken we een interactieconcept en wordt er eventueel een stijlstudie uitgevoerd. Daarnaast kunnen we een klikbaar prototype maken, zodat je vast een goed beeld van de werking van de software krijgt.

Vervolgens maken we in de designfase een interactie-, visueel- en een technisch ontwerp. Op basis van de uitgewerkte user stories bepalen we vervolgens de prioriteiten van de eerste sprints.

Werkwijze

Development: steeds een nieuwe versie

Omdat we bij Inspire volgens iteratieve ontwikkelmethoden werken, zie je de software telkens groeien. Na iedere sprint levert het team een nieuwe versie van je product op, zodat je  goed zicht houdt op de voortgang van het project. Zo gaan we door tot de software aan alle user stories tegemoet komt.

Wij adviseren onze opdrachtgevers om live te gaan met een ‘minimal marketable product’, een product dat over alle benodigde basisfunctionaliteit beschikt. Zo verkort je de time-to-market van je webapplicatie of mobiele app aanzienlijk. Tijdens de doorontwikkeling kun je met behulp van de feedback van eindgebruikers gecontroleerd aanvullende functionaliteit toevoegen.

Wanda, Diabetes Fonds

‘Ik heb tijdens de ontwikkeling van ons platform regelmatig contact gehad met het development team van Inspire. Er wordt goed meegedacht en nieuwe zaken worden snel opgepakt.’

Klantervaringen met Inspire van Wanda Catsman

Livegang: ondersteuning waar nodig

Als je webapplicatie of mobiele app klaar is voor livegang, adviseren we je over een geschikte hostingpartner en kijken we op welk vlak we je nog meer ondersteuning kunnen bieden. Bijvoorbeeld met het instellen van Google Analytics of het in de appstores plaatsen van je mobiele app. Een ander belangrijk onderdeel van deze fase is het overdragen van de broncode. Bij Inspire is de opdrachtgever altijd volledig eigenaar van de broncode.

Vervolgens kun je op ons blijven rekenen, ook voor het beheer en onderhoud van je software. Waar nodig denken we met je mee over de optimalisatie van je product, zodat het succes van je webapplicatie of mobiele app blijft groeien.

Vragen?

Heb je vragen over het ontwikkeltraject? Kom gerust langs voor een kop koffie en een goed gesprek.

Neem contact op

Neem contact op

E-book 'Sprinten naar succes'

In het e-book 'Sprinten naar succes' geven we je meer inzicht in het ontwikkelproces van op maat gemaakte software.

Download het e-book